Házirend

Tisztelt Vingardium Borliget látogató!

Az Vingardium Borliget fesztiválra vonatkozó házirend minden fesztivál látogatóra egyaránt érvényes, ennek betartására fokozottan figyelnek a rendezvényszervezők. Közös érdekünk a kulturált körülmények közötti szórakozás megtartása.

A fesztivál területére való belépés ingyenes.
A kiállító pincészeteknél való kóstolásra kizárólag a Vingardium Borliget által logózott, ezévi fesztiválpohárral van lehetőség. A logózott fesztiválpohár megvásárlására az úgynevezett Pohárpontokon van lehetőség.

A pohárjegy ára 2 000 Ft, XVI. kerületi lakosoknak 1 600 Ft (lakcímkártyával igazoltan).
A pohárjegy ára tartalmaz egy kóstolókupont, mely a kuponon szereplő pincészetnél, a kuponon szereplő tételre vonatkozik kóstoló mennyiségben. A kuponokat minden vendég maga húzza ki véletlenszerűen, cserére nincs lehetőség! Ezen felül a pohárjegy mellé egy karszalagot is biztosítunk, bizonyos szolgáltatások (pl. Borkurzus), kizárólag karszalaggal vehetők igénybe.
A megvásárolt kóstolópoharak visszaváltására nincs lehetőség, eltört kóstoló pohár esetén újat kell vásárolni.

Kisállat kellő biztonsággal ellátva (póráz, szájkosár), más látogató nyugalmát nem zavarva a fesztivál területére behozható.

A fesztivál területére tilos behozni: ételt, italt, kábítószert, pirotechnikai eszközöket, robbanékony, mérgező vagy gyúlékony anyagot tartalmazó tárgyat, üvegtárgyat, ütő, vágó eszközöket, illetve bármilyen testi épséget veszélyeztető tárgyat. Jogszabály szerint nem tartózkodhat látogató a fesztivál területén ún. közbiztonságra különösen veszélyes tárggyal (8 cm-nél nagyobb vágó élű kést, rugóskés, gázspray, ólmosbot), ezen felül egyéb, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló mindenkori jogszabályban – jelenleg a 175/2003. (X.28.) Korm. rendeletben – meghatározott, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakkal.

A talált tárgyakat kérjük a szervezőknek vagy a biztonságért felelős munkatársaknál leadni! A rendezvényt követő egy hétig ezen tárgyakat megőrizzük, és a rendezvény helyszínén (Corvin Művelődési Ház) átvehetők.

A fesztiválról hang- és képfelvétel készül. A felvételeken szereplő fesztivállátogató kizárólag a beleegyezésével nevesíthető, de a fesztiválterületére való belépéssel minden látogató beleegyezik a felvételeken való szereplésbe. Így semmilyen követeléssel nem élhet a felvétel készítőivel, illetve a rendezvényszervezőkkel szemben.

Kereskedelmi célú kép- és hangfelvétel kizárólag a rendezvényt szervezők beleegyezésével készíthető!

Magáncélt szolgáló fotókat készíteni engedélyezett.Kereskedelmi – és reklámtevékenységet a fesztivál területén folytatni a rendezvényszervezők írásbeli engedélye nélkül tilos!

A fesztivál területén 18 éven aluliakat és ittas személyeket szeszes itallal nem szolgálunk ki!

A fesztivál területén a hatályos törvények szerinti kábítószernek minősülő anyagok fogyasztása és terjesztése szigorúan tilos!

Jogtalan eltulajdonítás, törvényellenes cselekedet rendőrségi intézkedést von maga után!Kérünk minden fesztivál látogatót fokozottan figyeljen értékeire, az elveszett tárgyakért felelősséget a szervezők nem vállalnak!

Kérünk minden látogatót, figyeljenek másokra és önmagukra, személyekben okozott károkért a szervezők felelősséget nem vállalnak!
A fesztivál rossz idő esetén is megrendezésre kerül.

A műsorváltozás jogát a fesztivál végéig fenntartjuk.

Kérünk minden látogatót, fokozottan ügyeljen a tisztaságra, ne szemeteljen