Házirend

Tisztelt Vingardium Borliget látogató!

Az Vingardium Borliget fesztiválra vonatkozó házirend minden fesztivál látogatóra egyaránt érvényes, ennek betartására fokozottan figyelnek a rendezvényszervezők. Közös érdekünk a kulturált körülmények közötti szórakozás megtartása.

A fesztivál területére való belépés ingyenes.

A kiállító pincészeteknél való kóstolásra kizárólag a Vingardium Borliget által logózott, idei fesztiválpohárral van lehetőség. A logózott fesztiválpohár megvásárlására az úgynevezett pohárpontokon van lehetőség. A pohárjegy ára 1.600 Ft, XVI. kerületi lakosoknak 1.300 Ft (lakcímkártyával igazoltan).
Bérlet is váltható a három fesztiválnapra: 3.200 Ft (2 napot fizet, hármat kap), XVI. kerületi kedvezménnyel pedig 2.600 Ft. (A bérletet váltók számára egy poharat biztosítanak a szervezők, kérjük, a három nap során azt őrizzék meg.)
A pohárjegy ára tartalmaz egy kóstolókupont, mely a kuponon szereplő pincészetnél, a kuponon szereplő tételre vonatkozik kóstoló mennyiségben. A kupont minden vendég maga húzza ki véletlenszerűen, cserére nincs lehetőség! Ezen felül a pohárjegy mellé egy karszalagot is biztosítunk, bizonyos szolgáltatások (pl. Hintayo, Borkurzus), kizárólag karszalaggal vehetők igénybe. Gyermekkel érkező, pohárjegyet vásárló látogatóink a gyermek(ek) számára is igényelhetnek karszalagot, egy pohár jegy mellé legfeljebb 2 db-ot. Utólagosan gyermek karszalag nem váltható.
A megvásárolt kóstolópoharak visszaváltására nincs lehetőség, eltört kóstoló pohár esetén újat kell vásárolni.
Kisállat kellő biztonsággal ellátva (póráz, szájkosár), más látogató nyugalmát nem zavarva a fesztivál területére behozható.

A fesztivál területére tilos behozni: ételt, italt, kábítószert, pirotechnikai eszközöket, robbanékony, mérgező vagy gyúlékony anyagot tartalmazó tárgyat, üvegtárgyat, ütő, vágó eszközöket, illetve bármilyen testi épséget veszélyeztető tárgyat. Jogszabály szerint nem tartózkodhat látogató a fesztivál területén ún. közbiztonságra különösen veszélyes tárggyal (8 cm-nél nagyobb vágó élű kést, rugóskés, gázspray, ólmosbot), ezen felül egyéb, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló mindenkori jogszabályban – jelenleg a 175/2003. (X.28.) Korm. rendeletben – meghatározott, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakkal.

A talált tárgyakat kérjük a szervezőknek vagy a biztonságért felelős munkatársaknál leadni! A rendezvényt követő egy hétig ezen tárgyakat megőrizzük, és a rendezvény helyszínén (Corvin Művelődési Ház) átvehetők.

A fesztiválról hang-és képfelvétel készül. A felvételeken szereplő fesztivállátogató kizárólag a beleegyezésével nevesíthető, de a fesztivál területére való belépéssel minden látogató beleegyezik a felvételeken való szereplésbe. Így semmilyen követeléssel nem élhet a felvétel készítőivel, illetve a rendezvény szervezőivel szemben.
Kereskedelmi célú kép- és hangfelvétel kizárólag a rendezvényt szervezők beleegyezésével készíthető!
Magáncélt szolgáló fotókat készíteni engedélyezett.
Kereskedelmi – és reklámtevékenységet a fesztivál területén folytatni a rendezvényszervezők írásbeli engedélye nélkül tilos!

A fesztivál területén 18 éven aluliakat és ittas személyeket szeszes itallal nem szolgálunk ki!
A fesztivál területén a hatályos törvények szerinti kábítószernek minősülő anyagok fogyasztása és terjesztése szigorúan tilos!

Jogtalan eltulajdonítás, törvényellenes cselekedet rendőrségi intézkedést von maga után!
Kérünk minden fesztivál látogatót fokozottan figyeljen értékeire, az elveszett tárgyakért felelősséget a szervezők nem vállalnak!

Kérünk minden látogatót önmaguk és egymásra való odafigyelésre, személyekben okozott károkért a szervezők felelősséget nem vállalnak!

A fesztivál rossz idő estén is megrendezésre kerül.

A műsorváltozás jogát a fesztivál végéig fenntartjuk.

Kérünk minden látogatót fokozottan ügyeljen a tisztaságra, ne szemeteljen! Kérjük, hogy a hulladékok gyűjtésére kihelyezett szelektív gyűjtőedényeket rendeltetésüknek megfelelően használják, elsődlegesen ezeket vegyék igénybe, óvjuk együtt környezetünket!